Digitala konferenser

Året har rivstartat på Mediacenter med fyra intressanta digitala workshops/seminarier/konferenser. Vi utvecklar och förfinar våra sändningar för att skapa arrangemang med kvalitét.

För att lyckas med digitala arrangemang krävs ett gediget förarbete. Föredragshållare och presentatörer behöver kontaktas för en teknisk genomgång och vägledning kring ljud och bildupplevelse. Förutom ljudet  och ljuset ser vi över miljön/bakgrunden bakom personen. Störande detaljer bör undvikas då det tar fokus från själva presentationen. Samarbetet mellan moderator, chattansvarig och tekniken är också avgörande för att allt ska fungera och flyta sömlöst. Vi har även utvecklat våra  rutiner när vi skapar våra körscheman.

Här kommer några bilder från en utbildning med personal i Grundskolan i Sorsele, Politiken för gestaltad livsmiljö och attraktiva städer, Åsele Rekryteringsmässa och Seminariet Framtidens fjärrundervisning.