Mediacenter hälsar alla välkomna till ett nytt läsår!

Augusti månad har rivstartat och kalendern har redan börjat fyllas med spännande uppdrag med fokus på digitalisering. Mediacenter finns till för alla i Västerbotten från förskolan och vidare genom utbildningssystemet upp till vuxenutbildningen.

Under våren fick vi anpassa våra insatser och genomföra utbildningar online istället för att ställa in. Det är viktigt att utvecklingsarbeten och kompetensutveckling inte stannar av på grund av pandemin.

Vi känner oss både stolta och mer tillgängliga nu tack vare den studio som vi byggt upp på kontoret i Umeå.

Vilka utmaningar och vilket utvecklingsbehov har du på din enhet?
Vill ni att vi kommer till er eller vill ni genomföra utbildningsinsatser online?
Hör av er till oss så planerar vi utifrån rådande läge och era önskemål.

 

 

Webbplatsen har ett delvis nytt utseende som vi hoppas hjälper er som besökare att navigera och hitta det ni söker. Ni hittar till exempel till Mediawebben direkt från startsidan nu. Mediawebben fylls hela tiden på med nya filmer, så passa på och gör ett besök där och har du inte skaffat dig en inloggning till dig och dina elever är det ett bra tillfälle att göra det nu. 

Film i skolan ger bra tips på hur du som pedagog kan arbeta med film i undervisningen.