Programmera mera! En inspirationskväll

Anmälan är stängd.

För ev. köplats, mejla tomas.svedgard@regionvasterbotten.se, ange vilken dag du skulle vara intresserad av.

Möt Karin Nygårds!

Karin Nygårds - lärare F–9 och författare. © Foto: Erik Amkoff/UR Får endast användas i UR-sammanhang
Karin Nygårds – lärare F–9 och författare.
© Foto: Erik Amkoff/UR

Programmerade föremål tar allt större plats i våra liv. Vi skickar pengar och hemligheter över nätet, utan att blinka, men få vuxna vet hur det egentligen fungerar. Spelar det någon roll? Karin Nygårds anser det. Hon har ägnat de senaste fyra åren åt att bena ut vad som är viktigt att kunna i dagens digitala samhälle. Vad behöver vi vuxna och barnen lära sig? På vilka sätt kan vi förbereda dem på ett liv i den digitala samtiden? Förhoppningsvis blir du lite klokare efter Karins föreläsning.

Karin är bland mycket annat författare till Koden till digital kompetens och Så funkar internet. Hon debuterar även i höst som programledare för UR:s nya programserie Programmera mera för år 2-4, och beskrivs som pionjären som redan 2011 gjorde de första smygande försöken till programmering med sina elever. Nu är hon en av Sveriges främsta förespråkare för att programmering ska läras ut i skolan.

Kvällen arrangeras av UR tillsammans med MediaCenter samt Länsbiblioteket i Västerbotten och är öppen och kostnadsfri för pedagogisk personal och bibliotekarier i Västerbotten. Vi bjuder på lättare förtäring!

Tid och plats:

Ons 9/11, kl 16.00-18.00: Skellefteå, Scandic Hotell (Jupiter)

Tors 10/11 kl 16.00-18.00: Umeå, Sjöfruskolan

Anmälan: Enbart via ovanstående länkar. Anmälan är kostnadsfri men bindande (Vid ev. frånvaro utan avanmälan, måste vi fakturera 100 kr per utebliven deltagare.). Anmälan stänger måndag 31/10

Ladda ned PDF, läs mer och sprid infon till dina kollegor!

Med reservation för ändringar. För frågor kontakta Tomas Svedgård, MediaCenter, 070-626 37 25