IT i förskolan 2.0 – En inspirationsdag

Förra veckan inspirerades 150 förskolepedagoger av Marcus Bergenord som pratade om IT som ett av de ”100 språken” under inspirationsdagen IT i förskolan 2.0. Här ser du en teaser av föreläsningen, se hela på Pedagog Västerbotten!
http://pedagogvasterbotten.se/2016/11/07/itiforskolan/

 

 

Vi kör igen! Dags för en dag av pedagoger, för pedagoger!IT i förskolan 161103

Nu kör vi för andra året, vår dag för dig i förskolan som vill träffas och inspireras kring pedagogiskt arbete med IT. En dag full med föreläsningar, prova-på-tillfällen, workshops och inte minst, kollegiala möten! Konferensen är öppen och kostnadsfri för pedagoger i Västerbottens förskolor, lunch och fika ingår! Dagen arrangeras av MediaCenter och Umeå kommun.

Ur programmet:

Föreläsning: IT som ett av de “100 språken”;  som del i förskolans pedagogiska miljö samt dess realation till vår barnsyn/Markus Bergennord, Reggio Emilia Institutet

Workshops: En mängd valbara, där du får chansen att prova på, få inpiration samt möta kollegor från hela länet. Våra workshops (detaljerade beskrivningar i programmet): Gör dina filmer ännu bättre med iMovie; Geocaching och annan skattjakt med GPS; Lek med kod i förskolan; Språk- och bildskapande med lärplattan; Berätta med bloggar; Digitala berättelser; Kreativ matematik med digitala verktyg; Upptäck med QR-koder; Kollegialt lärande med Pedagog Västerbotten; Filmtrix med greenscreen  

Detaljerat program, laddar du ned här!

Tid: tors 3/11, 09.00-16.00

Plats: Tegs Centralskola, Umeå

Kostnadsfritt och öppet för pedagoger i förskolor i Västerbotten; lunch och fika ingår!

 

Med reservation för ändringar. För frågor kontakta Tomas Svedgård, MediaCenter, 070-626 37 25